New Music

In première: beangstigende herkenbaarheid in Social Media Boy van Dirty Sound Magnet


16 november 2018

Het gebeurt niet iedere dag dat we een nieuwe videoclip aan je mogen introduceren van een prijswinnende psychedelische rockband uit Zwitserland. Eerder lieten we al de allereerste track van PsySo aan je zien en nu kunnen we daar de super verse videoclip voor Dirty Sound Magnets nieuwe single Social Media Boy aan toevoegen. 

Met zo’n naam weet je misschien al genoeg: dit is een heerlijke psychedelische track. En toch wil de band je aanspreken met een vrij serieuze boodschap. Een waar veel mensen zich mogelijk door aangesproken voelen: een verslaving aan sociale media. Wij besloten de band meer te vragen over zijn prijs en zijn doel achter het nieuwe nummer. We namen contact op met Zwitserland en kunnen nu het gesprek met de band met je delen.

Dit is de eerste keer dat het TDI-publiek over jullie leest op ons platform. Vertel: wie is Dirty Sound Magnet?
“Dirty Sound Magnet is een psychedelisch power trio dat geobsedeerd is met creatie. Voor ons is Dirty Sound Magnet meer dan een band. I’ts a way of life. Het is een kader waarbinnen we onze gevoelens, onze emoties, onze overtuigingen en onze liefde voor muziek kunnen uitdrukken. De band is het eerste waar we aan denken als we wakker worden en het laatste voor we in slaap vallen.”

Waar zijn jullie op het moment mee bezig?
“Dit jaar was crazy. We hebben de afgelopen twaalf maanden getourd om ons album Western Lies te promoten. In de tussentijd hebben we het voor elkaar gekregen om een nieuw album op te nemen op onze vrije dagen. Het is eindelijk af en we zijn erg blij dat we het volgend jaar kunnen delen met de wereld.”

Jullie hebben in 2017 de prijs gewonnen voor de beste Zwitserse rocksong met jullie nummer Homo Economicus. Hoe hebben ze jullie ontdekt?
“Iedereen kent ons wel in Zwitserland. We gaan al enige jaren mee. We moesten onze muziek aandragen om mee te doen.”

Hoe was het om de prijs in ontvangst te nemen?
“We hadden net een heel jaar in de oefenruimte en in de studio gespendeerd om aan onze muziek te werken. We waren nogal gespannen en best bang om het te laten horen aan andere mensen. Dus het was een hele opluchting om te merken dat mensen het gaaf vonden. Het gaf ons veel energie en zelfvertrouwen. Sindsdien hebben we eigenlijk alleen maar voortgang geboekt.”

Waar gaat Social Media Boy voor jullie over?
“Het is een heel simpel verhaal over een jonge kerel die geobsedeerd is met social media. De teksten gaan over zijn dagelijkse activiteiten. Hij is altijd online, hij bestelt zijn voedsel en kleding op het internet en hij droomt er van om een social media ster te worden. Hij verwart zijn anders saaie en eenzame leven met zijn glanzende virtuele realiteit. Meer algemeen gaat dit nummer over jou en mij. We zijn allemaal verslaafd aan social media op een bepaalde manier.”

Hoe kwam de clip tot stand?
“Het idee voor de video werd geboren op het moment dat het nummer was opgenomen. De video volgt simpelweg de tekst van het nummer. Het idee was om dit vrij directe en catchy nummer te contrasteren met een provocerende video die mensen aan het denken moet zetten. Dát is wat video zo krachtig maakt. Toen we het lieten zien aan onze familie, kregen we altijd dezelfde reacties: eerst lachen ze om het hoofdpersonage en tonen ze minachting voor hem, daarna hebben ze toch medelijden met hem en op het laatst voelen ze zich ongemakkelijk omdat ze zichzelf erin herkennen.”

Wat zijn de plannen voor het aankomende jaar?
“We gaan een paar singles en een album uitbrengen in 2019. Uiteraard gaan we weer net zoveel touren als met het laatste album omdat we dat zo geweldig vinden. We houden van het totaalplaatje: touren, componeren en opnemen. We zien jullie allemaal in Nederland uiteraard. Dirty Magnety kisses to you all!”