New Music

In première: Apneu zoekt de donkere randjes van de wanhoop van het daten op met This Love Is Better For You


1 mei 2020

De Amsterdammers van Apneu maken al sinds 2010 furore met pakkende gitaarpop en we tellen inmiddels al weer af richting album nummer vier, genaamd Silvester. Vandaag mogen wij jullie laten proeven aan de eerste single, met clip, van deze aankomende plaat: This Love Is Better For You

Voor de productie van Silvester is Apneu op de internationale tour gegaan. Ze hebben aangelegd in het Duitse Stuttgart om samen te werken met producer Ralv Milberg, bekend van zijn werk met de Duitsers van Die Nerven. Het resultaat: een album om het tweede decennium van de band in te luiden. Het album is in een vijfdaagse opnamemarathon op de band gezet en is tegelijkertijd de band zijn ruwste als meest ontwikkelde album.

Richting donkere gebieden
De eerste single This Love Is Better For You is de eerste nieuwe release van Apneu in vier jaar tijd. Er wordt een muur aan gitaargeweld opgetrokken, fungerend als een warm bad om de breekbare vocalen in onder te dompelen. De track draait om een bekend thema van de band en neemt het mee richting donkere gebieden: de wanhoop van daten. Er heerst een constant gevoel van dreiging en zoals de band zelf al zegt: “De mantra I’ll be fine, yeah, I’ll be fine, sure, I’ll be fine’, brengt geen gevoel van standhoudende vrede met zich mee.”

De video, gemaakt door Bart Kalkman, is een geanimeerde aaneenschakeling van schetsen en kleuren. Het past perfect bij het dreigende karakter van het nummer en geeft het tegelijkertijd een psychedelisch en hypnotiserend randje.

This Love Is Better For You is de eerste single van het aankomende album Silvester van de Amsterdamse band Apneu. Check de single samen met de video hieronder!