New Music

Het vlees in de badkuip van Goldë: de absurditeit van schoonheidsidealen


16 mei 2019

Wie kent het niet? De innerlijke strijd om acceptatie en het verlangen naar de onbereikbare schoonheid. Radiohead bezong het met dat ene doorbraaknummer ooit treffend: I want a perfect body / I want a perfect soul.’ Het absurde, onbereikbare schoonheidsideaal blijft een voortdurend issue.

De uit Los Angeles afkomstige Lauren Tannenbaum nam haar muziek op in haar eigen badkuip, de plek bij uitstek waar we ons lichaam in de meest pure vorm zien. Onder de artiestennaam Goldë maakte ze met Bath Magic een nummer dat oproept tot liefde voor onszelf. Gewoon, zoals we zijn.

Over het nummer vertelt Tannenbaum: “Dit nummer is geïnspireerd door de energie die het kost om jezelf te accepteren zoals je bent, vooral in relatie tot je eigen lichaam. Er is hier in de Verenigde Staten een flink probleem met absurde standaarden voor schoonheid. Dat eist zijn tol. Ik hoop dat nieuwe generaties een gezondere relatie gaan hebben met hun lichaam dan de onze”, vertelt ze. “Ik ben dankbaar voor iedereen die zo hard werkt voor acceptatie en eigenwaarde, maar liever nog zou ik meer zien over hoe ontzettend lastig en oncomfortabel het kan zijn om die diepgewortelde denkbeelden te veranderen. Hopelijk werkt het verlossend. Het is er om jou er aan te herinneren dat je buitengewoon bent. Mooi, stoer, slim, sterk en magisch.”