Live

Gender Roles komt naar Altstadt op 14 februari en wij kunnen je op een broeierige Valentijnsdate sturen


27 januari 2020

Brighton vuurt al jaren de ene na de andere knalharde DIY-band af op ons land en allemaal hebben ze een zeer besmettelijk ‘vuigheidsgehalte’. Zo komt het overdonderend harde en strakke Gender Roles op 14 februari naar Eindhoven om in Altstadt een potje onvervalste indiepunk voor te schotelen.

Wij mogen kaarten verloten voor deze show van de Britten, die afgelopen jaar nog het pijlsnelle debuutalbum PRANG uitbrachten. De band wordt gevormd door een drietal muzikanten die elkaar leerde kennen tijdens een pridefeestje in 2015, twee jaar later de eerste EP Planet X-Ray lanceerde en sindsdien druk aan het toeren zijn geslagen. Onder meer als support van PUP, Cancer Bats en ondertussen invloeden halend uit bands als Car Seat Headrest en Japandroids, heeft de band hard gewerkt om slechts met zijn drieën een muur van geluid op te bouwen die door een meteoriet nog niet omver te halen is.

Hard en zwierig
Aan het hoofd van de band staat zanger Tom Bennet, te herkennen aan zijn lange roze haren en die zijn hart en ziel tot in de bodem van zijn liedjes stort. De gitaarpartijen zijn hard én zwierig terwijl de bas-drum-sectie geen gijzelaars achterlaat. De plaat van de band is in Engeland met bijzonder goede recensies ontvangen en met veel dampende shows tot gevolg. Na een knetterende show tijdens Left Of The Dial in 2018, is het nu tijd voor de rest van ons land om eraan te geloven.

Op vrijdag 14 februari zal de avond geopend worden door Windup Space, een trio uit Oosterhout dat er geen doekjes om windt. De band werkt alweer sinds 2012 aan een bak melancholische en dynamische rockmuziek en dat resulteerde vorig jaar in debuutalbum Shelter. Een explosie van altrock en emopunk over onderwerpen als depressie, angst en eenzaamheid. Live komt elke noot uit de tenen van de bandleden, zodat het vocht al van de muur rolt voordat Gender Roles een voet op het podium heeft gezet.

Winnen?
Wil je naar de show toe van Gender Roles en Windup Space in Altstadt op de veertiende? Stuur dan vóór 12 februari een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl, kleur je haar roze en ga een avondje los met je beste vriend of vriendin.


WEBSITE EFFENAAR | FACEBOOK-EVENT | TICKETS