New Music

Even iets luchtigers met Different Tune van Pip Blom


18 oktober 2021

Pip Blom komt nog maar eens met een voorproefje van haar aankomende tweede album Welcome Break. De plaat is vernoemd naar de Britse keten van benzinestations waar de band op zijn volle tours met eerste plaat Boat vaak even zijn rust pakte.

Die rust krijgen liefhebbers van Pip Blom niet, want track Different Tune is alweer de vierde single dit jaar voordat het nieuwe album in november wordt uitgebracht via Heavenly. De plaat is door de band zelf geproduceerd en opgenomen in de Big Jelly Studios in het Britse Ramsgate.

Een nieuwe publieksfavoriet?
Alle vier de singles zijn luchtige punkliedjes die vaak een catchy refrein hebben. Zo ook Different Tune. Dat dit alweer de vierde single is in korte tijd heeft wellicht te maken met het uitstellen van de plaat door het wereldwijde tekort aan vinyl. Wat Pip Blom weer de kans heeft gegeven om die leegte met haar muziek op te vullen. Na het uptempo Keep It Together draait Different Tune het roer om naar zachtere wateren. De band slaat letterlijk een andere toon aan vergeleken met de punk die hij normaal produceert. De samenzang van Pip met haar broer Tender – gitarist van de band – die zo kenmerkend is voor de lichte punk van de band, werkt niet alleen in rauwe punkrefreinen maar ook in het popachtige Different Tune.

Het is duidelijk de sentimentele track van de plaat, ontspannen en gevoelig. Blom wilde het catchy refrein haaks zetten op de ‘lege’ coupletten om het geheel wat luchtiger te maken en het lied open te breken. Het is bedoeld als meezinger en als toekomstig anthem van de band. De simpele gitaarlijnen helpen hier enorm bij, waardoor je direct op Bloms stem duikt. Hoewel Keep It Together catchy genoeg is om een publieksfavoriet te worden, komt Different Tune na een paar luisterbeurten toch wel erg dicht in de buurt. Pip Blom zet met deze singles de kwaliteit van debuutplaat Boat door en laat genoeg diversiteit horen om in de toekomst nog veel vaker door hun geliefde Groot-Brittannië te kunnen toeren.

Pip Blom’s tweede plaat Welcome Break komt uit op 12 november via Heavenly.