The Daily Indie zoekt een eindredacteur

Ben je een absolute taalnazi, ben je ontzettend kritisch en heb je de journalistieke vaardigheden om goede verhalen te maken én anderen te voorzien van feedback op dit vlak?

Wij zoeken een eindredacteur die nauw betrokken wil zijn bij The Daily Indie, om te zorgen dat alles wat op onze site verschijnt, in welke vorm dan ook, voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden.

Je hebt regelmatig (kan op afstand) contact met onze hoofdredactie. Samen ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit en de publicatie van artikelen en andere content. Bovendien houd je een ‘helicopterview’ over de redactie. Je werft nieuwe redacteurs en leidt hen op. Je signaleert kansen en problemen en werkt mee om de processen achter de schermen te verbeteren.

Als eindredacteur bij TDI zit je dicht ‘op het vuur’ en kun je een grote stempel drukken op het platform. Het is een uitdagende en verantwoordelijke taak voor mensen die écht serieus aan de slag willen om TDI ook ‘hun kindje’ te maken.

We kunnen je nog geen betaalde baan in loondienst bieden. Wel zijn er diverse mogelijkheden voor betaalde klussen die we voor partners uitvoeren en als eindredacteur heb je daarbij eerste keus. Bovendien groei je in deze positie mee met TDI en profiteer je mee van alles wat dat oplevert.

We vragen:

  • Een aan waanzinnigheid grenzende kennis van en obsessie voor de Nederlandse taal en het vermogen om je onze stijlgids en werkwijze snel eigen te maken.
  • Vaardigheden en ervaring op het gebied van journalistiek en storytelling. Ervaring met CMS (WordPress) is een pré, maar niet noodzakelijk.
  • De bereidheid om op zeer regelmatige basis bezig te zijn met TDI, de ambitie om een leidende rol te spelen in de groei van het platform en deze samenwerking voor een langere tijd aan te gaan.
  • Een kritische houding ten opzichte van alles wat we doen en goede ideeën over hoe het beter kan (zowel inhoudelijk als procesmatig) en het vermogen om opbouwende kritiek te leveren en mensen te helpen beter te worden.

We bieden:

  • Een plek op de eerste rang bij TDI, met alle voordelen die erbij horen, zoals eerste keus bij het uitvoeren van betaalde klussen.
  • Waardevolle contacten bij labels, podia, bands en festivals en de rest van de scene.
  • Een ontzettend leerzame functie op je CV bij een serieus journalistiek medium.
  • Alle mogelijkheden om je stempel op TDI te drukken en je eigen ideeën uit te kunnen voeren, of dat nu voor content is, het uitvoeren van projecten of iets anders.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Robin waarin je uitlegt waarom jij voor deze functie geschikt bent. Stuur ook je CV en voorbeelden van eerder (journalistiek) werk mee: robin@thedailyindie.nl.