New Music

Een spastische knipselkrant van vage gejaagdheid: Suuns keert terug met Watch You, Watch Me


20 januari 2018

Spanning. Suuns drijft op spanning. De donkere kamer van het nog geen twee jaar oude Hold/Still is massieve, logge, loodzware spanning. Heet op de hielen van een minder spannende remix-toegift is daar dan ineens – alsof de heren nooit zijn weg geweest – het hyperkinetische Watch You, Watch Me. Op de plaathoes priemt een vinger zich het oppervlak van een ballon in: de vraag naar een oorverscheurende knal.

Vooralsnog moeten we het doen met een steriel oppervlak onder, opnieuw, hoogspanning. Dat uit zich in dit geval in een nogal dreinend experiment. Vijfeneenhalve minuut die drummer Liam O’Neill uiterst nerveus weghamert. Iemand bromt onverstaanbaar in een vocoder.  Er zijn geluiden die op een vreemde manier doen denken aan de ondergesneeuwde klassieker 10,000 Hz Legend van Air. Nostalgisch futurisme, door Suuns vakkundig herpakt in een soort moderne hysterie. De spastische knipselkrant van de begeleidende videoclip desoriënteert.

Iemand reageert.: “I took the time to sign in just to tell you what you already know…  This is terrible . Just because you can make sounds isn’t a good reason to do it.”  Er volgt een wat bittere discussie. Maar de vraag naar de doelmatigheid van de geluidenverzameling van Watch You, Watch Me is een terechte. Als de storm gaat liggen blijft er bar weinig hangen. Een vage gejaagdheid. Een lichte duizeling.

Watch You, Watch Me is de eerste single van Felt, dat op 2 maart uitkomt.