New Music

Durand Jones & The Indications hijst oude soul in een fijne nieuwe jas met Make A Change


1 april 2018

Met de song Make A Change teleporteert Durand Jones & The Indications de luisteraar linea recta naar de hoogtijdagen van de soulmuziek. Het gezelschap klinkt alsof ze er als een van de grondleggers van de rhythm & soul al bij waren en ondanks de inmiddels hoge leeftijd nog steeds fris en jong klinkt.

Bij deze band en het nummer Make A Change hoort een bijzonder verhaal, waarvoor we terug moeten gaan in de tijd. Weliswaar niet decennia lang, maar toch wel een aantal jaren: het liedje werd namelijk in 2016 al uitgebracht. Zanger Durand Jones maakte rond die tijd met bevriende instrumentalisten (The Indications) een lekker potje soul waarvoor ze geïnspireerd waren door de originele rhythm & blues.

Het gezelschap werd opgemerkt door platenlabel Colemine Records, dat de band in de arm nam. Voor dat label nam de band heel bescheiden een debuutalbum op met slechts acht nummers, waaronder de single Make A Change. De muziek werd slechts lokaal uitgebracht, maar al snel bleken lokale media veel interesse te tonen. Gestaag breidde dit succesje zich uit naar de landelijke media en uiteindelijk kreeg het label Dead Oceans er lucht van. Dat label (van onder meer A Place To Bury Strangers, Ryley Walker, Khruangbin en Japanese Breakfast) vond dat de muziek meer aandacht verdiende en bracht het zelfgetitelde album daarom afgelopen maand wereldwijd uit.

Nu zijn we wat ons betreft aan het begin gekomen van een nieuwe geschiedenis, en die start bij het indrukken van de afspeelknop hieronder.