New Music

Document trekt ons zijn schaduwrijk binnen met The Spy Who Came In From The Cold


19 maart 2020

Aanstaande vrijdag brengt Document zijn debuut-EP uit en ja: er zijn betere tijden om dat te doen. De release-show eind deze maart zal waarschijnlijk in rook opgaan, al weet je het niet met die Britten op het moment. Maar hé: we kunnen je alsnog even voorstellen aan deze postpunkers uit Manchester.

Ze kunnen alle streams gebruiken op het moment en liefhebbers van Heavy Lungs en Eagulls moeten zeker even blijven hangen. Op de nieuwe single The Spy Who Came In From The Cold (met schitterend bijpassend artwork dat eruitziet als een FBI-document) dreunen de rinkelende gitaren dreigend door korrelige steegjes, terwijl de stem van zanger Alex Evans als een sirene huiverend door een post-apocalyptische wereld schalt. Misschien wel de onze.

Met een single-titel die verwijst naar de beroemde spionnen-roman van John Le Carré, die zich afspeelt in de Koude Oorlog waarin ideologieën, verraad, sterfelijkheid en vervreemding borrelen aan de oppervlakte. De woorden van Le Carré galmen door in het muzikale schaduwrijk van Document, waar je een vaag figuur door de koude mist op je af ziet komen en je niet weet of je beter kunt blijven staan of het op een rennen kunt zetten. Luister, huiver en koop dat boek.