New Music

De wonden zijn nog niet helemaal geheeld in het nieuwe nummer Skim van TORRES


22 juni 2017

Poef-paf-pief: voor je weet zijn al je favoriete artiesten weer terug na een moment van ‘creatieve bezinning’, zijn de accu’s weer opgeladen en zijn er nieuwe platen geschreven en opgenomen. Dat geldt ook voor TORRES: maakster van muziek die hemel en aarde in beweging zet.

Ariel Pink, The Growlers, Wolf Alice, Oh Sees, The Horrors: potverdomme een mooi rijtje artiesten die allemaal weer keihard terug zijn met nieuw werk. Mackenzie Scott (aka TORRES), die je misschien wel kent van haar doorbreekalbum Sprinter uit 2015, brengt met Skim haar eerste werk uit voor het grote indielabel 4AD en wij begrijpen deze signing wel. De ijskoude drums dreunen door je ziel terwijl ze met haar gitaar door het nummer zwalkt en de noten over de rand heen klotsen. Het lijkt alsof de wonden van haar vorige werk nog niet helemaal geheeld zijn; met een intern bloedend, beurs en vooral indrukwekkend nummer als resultaat.

Did he hold your hips with authority?
No pride or projection swells like insecurity
If only I could use that to hold you

De video is overigens gemaakt door Ashley Connor, die ook werkte aan Angel Olsens Shut Up Kiss Me, That Battle Is Over van Jenny Hval en Your Best American Girl van Mitski.

 

Op zaterdag 11 november speelt TORRES live in Bitterzoet!