Live

De rusteloze troubadour Seasick Steve komt naar Melkweg en via ons kun je kaartjes winnen (26 november)


30 oktober 2018

Seasick Steve
Maandag 26 november

 

Met zijn spiksplinternieuwe album Can U Cook? is Seasick Steve eind november te bewonderen in Melkweg. De langbaardige bluesmuzikant uit Californië staat alweer sinds de jaren zestig op het podium, maar rockt nog steeds keihard door en zijn nieuwe werk behoort tot het beste wat hij gemaakt heeft. En extra goed nieuws: wij hebben kaarten voor je liggen om Steven Leach (zijn echte naam) in het echt te zien. 

Al werd hij dan niet in 1941 geboren zoals hij zelf beweerde, in 1951 kwam hij wel ter wereld en nadat hij als puber uit huis ging, leefde hij deels op straat, had hij allerlei baantjes en probeert hij zoveel mogelijk te spelen. Veel succes heeft hij er niet direct mee, al lukt het hem wel om met John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins op de planken te staan. Na in de jaren zeventig nog een tijdje in de discoband Crystal Glass te spelen en na nog allerlei muzikale omzwervingen door de decennia heen, duurt het tot 2006 voordat Leach eindelijk een doorbraak beleefd en wel in de oudejaarsuitzending van Jools Holland.

Daarna gaat het balletje rollen en zien we hem naast vele clubtours onder meer terug op festivals Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Pukkelpop en Zwarte Cross. Zijn live-reputaties is inmiddels berucht van de rusteloze troubadour, en in de studio lijkt hij alleen maar beter te worden. Zo kreeg zijn negende studioalbum Can U Cook? onlangs nog een dikke review van het smaakmakende Louder Than War: ‘Somewhere along the road the Devil sold him both the meat and the cooks in return for his soul and this is a dish that will definitely have you coming back for seconds.’

 

Kaarten winnen?!
Je hangt nog aan de lijn, dus dat betekent vast dat jij op 26 november zin hebt in een schurend folkbluesfeestje met Seasick Steve in Melkweg! Laat ons vóór 20 november weten waarom jij graag naar de show zou willen gaan en wie weet kun je tegen die tijd een vriend of vriendin opbellen om je gezellig te vergezellen. We hebben maar een paar kaartjes liggen, dus mail snel naar ricardo@thedailyindie.nl om kans te maken!


 

WEBSITE MELKWEG | FACEBOOK-EVENT