The Daily Indie zoekt een community-manager

Word jij warm van grote groepen mensen op de been brengen en activeren, leuke acties verzinnen en een netwerk in de muziekscene op- of uitbouwen? We zoeken een community-manager die zich wil gaan bezighouden met het uitbouwen van het ledenmodel van The Daily Indie!

Als TDI maken we content die voor iedereen gratis beschikbaar is. Daarnaast, mogelijk minder bekend, kun je lid worden van ons. Deze leden betalen momenteel €10 euro per jaar en kunnen daarvoor op wekelijkse basis gratis of met flinke korting naar ‘TDI presents’-shows bij poppodia in heel Nederland. Deze aanbiedingen staan in een ledennieuwsbrief die de leden krijgen voor de shows die wij presenteren.

We geloven dat er veel potentie in ons ledenmodel zit. Daarom zoeken we iemand die aan de slag wil om ons ledenbestand uit te breiden, het lidmaatschap van TDI nog aantrekkelijker wilt maken met acties en aanbiedingen en op alle kanalen van TDI (incl. social media) de ‘community-feel’ te vergroten, zodat het platform een nog sterkere positie inneemt in het Nederlandse muzieklandschap.

Hoe precies, dat is aan jou. We willen je als community manager alle vrijheid bieden om in overleg met de hoofdredactie wijzigingen door te voeren en met de rest van het team nieuwe dingen te doen, organiseren of maken. Het is een uitdagende en creatieve functie voor mensen die willen meewerken aan TDI, maar niet per se een journalistieke functie ambiëren.

Je kunt op afstand werken en we verwachten dus ook niet dat je dagelijks aanwezig bent, maar wel dat je regelmatig contact hebt met de hoofdredactie. Het betreft dus ook nog geen functie in loondienst, maar omdat ons ledenmodel wel inkomsten genereert, profiteer je uiteraard wel van die inkomsten mee. Hoe? Dat onderhandelen we graag uit met je.

We vragen:

  • Ideeën over hoe onze community groter, hechter en aantrekkelijker kan worden
  • Ervaring met vergelijkbare functies of werk is een pré, evenals ervaring met community-management op social media.
  • Het vermogen om snel je plek binnen TDI te vinden en het lef om zaken aan te pakken en te veranderen.
  • De bereidheid om op zeer regelmatige basis bezig te zijn met TDI, de ambitie om een leidende rol te spelen in de groei van het platform en deze samenwerking voor een langere tijd aan te gaan.

We bieden:

  • Een plek in een ambitieus en gezellig team.
  • Waardevolle contacten in de muziekscene.
  • Een ontzettend leerzame functie op je CV.
  • Alle vrijheid bij het uitvoeren van je eigen ideeën.
  • We zijn helaas nog niet zo ver dat we je in loondienst kunnen nemen, maar we willen dat je meeprofiteert van de inkomsten die ons ledenmodel genereert.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Robin waarin je uitlegt waarom jij voor deze functie geschikt bent. Stuur ook je CV mee, dat mag naar: robin@thedailyindie.nl.