New Music

Aan spottende teksten en verwoestende baslijnen geen gebrek op de nieuwe single van Endless Digital Birthdays


14 mei 2020

Met iedere lading nieuwe muziek die verschijnt, wordt het lastiger om als nieuwkomer uniek te zijn en je in de kijker te spelen. Toch komt er om de zoveel tijd een band voorbij waarvoor je even blijft staan. Endless Digital Birthdays is zo’n band. Een zestienkoppig multimedia-collectief, waarvan vijf man de band vormen, dat je ongenadig hard wegblaast met furieuze baslijnen en flink sceptische teksten.

Hoewel de band nog maar net uit de wieg is, knalt hij er zonder mededogen en met twee gestrekte benen in. Eerder dit jaar kwam het Britse collectief al met debuutsingle V10 en nu is er recentelijk een vervolg verschenen met Gmrgrlmst. Twee tracks die slechts het startschot zijn van de plannen van dit gezelschap. De komende maanden staan er namelijk nog twee singles op de planning, die gezien de eerste twee releases ook zomaar eens de moeite waard kunnen zijn.

De meest recente single werpt een sonishe burcht op rond de sarcastisch klinkende vocals met een intensieve instrumentale climax aan het einde. Het klinkt bij vlagen intens, maar nooit too much. De sardonische teksten, als: “I wish she was an employee, so I could pay her off / I’d find that fucking hot, if I could pay her off,” maken de track des te interessanter om naar te luisteren, je wordt naar binnen gezogen in een verwoede poging om alles te kunnen duiden. Iedere keer dat je het nummer opnieuw afspeelt kom je weer nieuwe verscholen melodie├źn of riffjes tegen om van te genieten.