New Music

Amber Arcades brengt je in kerksferen met Can’t Say That We Tried


6 april 2017

Het Utrechtse Amber Arcades (Annelotte de Graaf) is lekker bezig: afgelopen maand was ze druk bezig Groot-Brittannië te veroveren als support bij Grandaddy, in april is ze te zien in Nederland met Moss (onder andere op 14 april bij TDI presents in Hedonen in mei doet ze Italië aan. Terwijl heel Europa dus momenteel kennismaakt met debuutalbum Fading Lines, komt vervolg-EP Cannonball al op 2 juni uit. Als opwarmertje voor deze EP is er Can’t Say That We Tried.

Zo energiek als de eerste single, It Changes, van Arcades’ nieuwe EP was, zo ingetogen klinkt Can’t Say That We Tried. Gedurende de hele track zijn er kerkachtige synths te horen die perfect passen bij de dromerige vocals van De Graaf. Halverwege komen de drums en de gitaar wel voorzichtig om de hoek kijken, maar al met al is dit toch een van de meest minimalistische tracks die we tot nu toe gehoord hebben van de Utrechtse songwriter. Het grote contrast tussen de eerste twee singles van de EP geeft nog weinig duidelijkheid over de kant die ze op gaat met deze release, wij kunnen niet wachten om erachter te komen!

Amber Arcades live zien? Op vrijdag 14 april speelt de band met Moss in Hedon tijdens een The Daily Indie Presents-avond. Het TDI DJ Team is die avond ook aanwezig.