Nieuws

MOOON tekent bij Excelsior: “Ze zijn natuurlijk altijd op zoek naar de ‘wow-factor’ en ze vonden dat die erin zat.”


10 maart 2017

Over de garagebluesrockers van MOOON uit Aarle-Rixtel lees je wel vaker bij ons. Zo stond de band vorig jaar op onze allereerste TDI-vinyl en speelt MOOON binnenkort op ons feestje tijdens Tweetakt op 16 april. Maar het grote nieuws van vandaag is dat band heeft getekend bij Excelsior, waar het later dit jaar zijn debuutplaat MOOON’s Brew uit zal brengen. 

Het muzikale powertrio maakt een frisse mengelmoes van blues, garage, surf en psychrock, die je de afgelopen jaren steeds vaker tegenkwam op leuke plekken door het land of op het internet. Ook Excelsior begon het op te vallen dat deze jonge honden wel erg lekker bezig waren en besloot de band te tekenen. Om dat te vieren, verschijnt vandaag de single Mary You Wanna ook op Spotify en is het debuutalbum aangekondigd. The Daily Indie was nieuwsgierig naar de totstandkoming van deze samenwerking en belde met frontman Tom de Jong.

Hé Tom, gefeliciteerd met je platendeal! Beetje blij mee?
“Jaaaa, zeker. We hebben de plaat een jaar geleden opgenomen en toen zijn we gaan kijken bij welk label we het vonden passen en welke partij met ons wilde werken. Bij Excelsior waren ze meteen enthousiast, dus dat voelde voor ons ook direct goed.”

Hoe kwam dat tot stand?
“We zijn gewoon een keertje langsgegaan en er was een klik. Beetje ouwehoeren, elkaar voor de gek houden, dat was kei gezellig. Maar los daarvan, ze zijn natuurlijk altijd op zoek naar de ‘wow-factor’ in een plaat en ze vonden dat die erin zat.”

Waar zit ‘m dat in, denk je?
“Ik kan niet voor hen spreken, maar dat zullen een aantal dingen zijn. We zijn broers en neven van elkaar, we zijn nog jong en we kunnen eigenlijk niets anders dan muziek maken. Ik denk niet dat wij er binnen nu en vijftig jaar mee stoppen! Samen kunnen we dus groeien en elkaar versterken.”

Wat kunnen we een beetje verwachten van die plaat?
“Zelf denk ik dat ‘ie wel goed ontvangen gaat worden, het is een heel divers album geworden. Het valt niet binnen een hokje, elk nummer is best verrassend en gaat een andere kant op. Dat is goed gelukt naar onze mening en daar zijn we best trots op.”

Nu dus aan de slag met Excelsior, wat verwachten jullie daarvan?
“We hopen natuurlijk dat we daardoor meer bekendheid krijgen. Als mensen niet weten dat je bestaat, dan kopen ze je ook je plaat niet natuurlijk. Ik denk dat zij een goede partij zijn om het publiek te bereiken dat onze muziek zeker kan waarderen.”

En in de tussentijd vooral lekker spelen?
“Absoluut, vanavond en morgen spelen we met The Black Marble Selection en voor de rest van het jaar staan er ook al veel mooie dingen op de planning. Als ik die agenda doorneem, krijg ik het al helemaal warm van binnen.”

 

Waarom wij deze band dan zo tof vinden? Dat hoor je hieronder!

LIVE-DATA:
10 maart – Support The Black Marble Selection, Hedon, Zwolle.
11 maart – Support The Black Marble Selection, Paradox, Tilburg.
31 maart – Support The Black Marble Selection, Melkweg, Amsterdam.
16 april – Tweetakt Festival, Utrecht
28 april – Here Comes The Summer Festival, Vlieland.
27 mei – Sniester Festival, Grote Markt, Den Haag.
8 juni – Alte Papier Fabriek, Greiz, Gemany.
9 juni – Børwærk e.V., Netzschkau, Gemany.
10 juni – Kulturverein ARS VITAE e. V., Rodewisch, Germany.
22 juli – Lil’Hill Festival, Luttenberg