New Music

IDLES deelt met nieuwe single Colossus zijn beste opdonder tot nu toe uit


4 juni 2018

Precies in de week dat Rotown aankondigde dat de secret show volgende maand een optreden van Britse punkers IDLES is, brengen de heren hun nieuwe single Colossus uit. Prima timing dus, zeker met ook nog de aankomende show op Down The Rabbit Hole op het oog. Ga er maar ook van uit dat zowel het Rotterdamse poppodium als de Beuningse tent waarin IDLES aan zal treden compleet verwoest zullen worden, want Colossus is misschien wel de hardste track van de band tot nu toe.

Al zou je dat in het begin niet zeggen. Hoewel de instrumentatie dreigend als vanouds klinkt, heeft zanger Joe Talbot zijn maniakale brul redelijk getemperd. Stilte voor de storm, want het duurt niet lang voordat Colossus zich ontpopt tot een song met de stootkracht van een sloopkogel. Met een dreunende, hypnotiserende opbouw die erg doet denken aan bands als Swans speelt de band steeds nét een standje harder, totdat het nummer rond de vierde minuut compleet ontspoort.

Talbot schreeuwt de longen uit zijn lijf en vergelijkt zichzelf op dikwijls hilarische wijze met een boel beruchte mannen. Van ondergetekende mag bovenal “I’m like Stone Cold Steve Austin, I put homophobes in coffins” direct vereeuwigd worden op een t-shirt. Zeker met deze geweldige nieuwe single achter de kiezen kunnen we je van harte aanbevelen om IDLES van de zomer live te gaan zien, The Daily Indie is echter niet aansprakelijk voor alle onvermijdelijke bloedneuzen, blauwe plekken en kneuzingen die je daar bij oploopt.

IDLES live bewonderen? Dat kan zeker. Zie hieronder voor de data:

29 juni – 1 juli 2018: Down The Rabbit Hole

5 juli – 8 juli 2018: Rock Werchter

9 juli: Rotown Rotterdam