New Music

The Visual laat de tijd even stil staan met hun nieuwe video voor de single Figure


7 december 2018

Anna van Rij, Timon Persoon en Tim van Oosten vormen samen The Visual, de act waar we al verliefd op zijn sinds de eerste EP Translation en de optredens van de band tijdens de Popronde vorig jaar. Hoe drie mensen het voor elkaar krijgen om zoveel gevoel en atmosfeer op het podium te krijgen, weten we niet. Wat we wel weten, is dat ze het met de nieuwe single Figure weer geflikt hebben.

Voor Figure haalt The Visual grote namen uit de kast: de track is namelijk gemixt door niemand minder dan Darrel Thorp, die heeft samengewerkt met bands zoals Radiohead en Beck. De even fameuze Sterling Sound uit New York tekende voor de mastering.

Figure is melancholisch, maar roept toch een vaag gevoel van vrede op. De zwart witte beelden van de video zijn bijna betoverend. Het duurt niet lang voordat de tijd stil staat en de wereld om je heen verdwijnt. Voor je het weet, verdrink je in de muziek, met niks anders dan de stem van Anna van Rij om je weer terug naar het oppervlak te leiden.

Maar maak je niet druk, je wordt na afloop veilig terug op het droge gezet. Net op tijd om er uit eigen wil met een volle duik weer in te springen.