New Music

SONG PREMIÈRE: Ciao Lucifer – Can’t Love You Back


30 juni 2016

Soms beland je in een duistere kroeg, in Amersfoort, net na middennacht. Raar smakend bier van de tap, je wisselt naar flesjes en maakt eens een praatje met een onbekende. Je hebt van die dagen. Wie loop je dan tegen het lijf? Ciao Lucifer, kennelijk. En dan komt de band met een gitaar, twee microfoons en een drumstel aanzetten. Dancepunk maken ze, naar eigen zeggen. En dat is eigenlijk wel een heel lekkere omschrijving van het nieuwe nummer Can’t Love You Back.

Maar laat je niet voor de gek houden door deze muzikale en goedlachse snuiters, want het zijn geen onbekenden. Zo zien we Marnix Dorrestein van IX in het leren jackie en in het witte t-shirtje: Willem Wits van, ja, Willem Wits. Onder de naam Ciao Lucifer is het duo een tijdje geleden een duivels bandje begonnen. Wij hebben bij The Daily Indie vandaag de eer om de gloednieuwe videoclip in première te laten gaan! En dat is bepaald geen straf, zoals je hieronder kunt zien:

Het concept van de video is net zo inventief en verslavend als het nummer zelf. De videoclip bestaat namelijk uit alle profielfoto’s van de mensen die de band op Facebook volgen. De ongelooflijke hoeveelheid werk die in het verzamelen van de foto’s heeft gezeten, betaalt zich gelukkig compleet uit. Je wilt namelijk sowieso jezelf een keertje zien (mocht je ook zo’n early adopter zijn) en het is onwijs grappig om al je medefans voorbij te zien komen. Was je te laat voor de video? Ciao Lucifer liken kan altijd hier nog.Maar bovenal is Can’t Love You Back vooral een ongelooflijk sterk nummer. Hoe de twee muzikaal met elkaar dollen en spelen is aanstekelijk. Opbouwen, vertragen, stoppen en weer versnellen, alles onder het genot van een continue groove en een zanglijn in het refrein die je de rest van de dag niet meer verlaat. Can’t. Love. You. Back.