New Music

Korfbal komt met Scully! Hét medicijn voor je zomerse middagdip


5 juli 2017

Korfbal is een band die nu al een tijdje bekend staat als dé garage-sensatie van ‘die gasten van Yuko Yuko en Creepy Karpis’. De band weet ons iedere keer weer te verbazen met het talent dat hij zowel live en met de singles laten zien en horen. Scully is een track die niet onder doet voor de rest van zijn nog vrij kleine maar vlammende discografie.

Scully begint scherp. Je valt meteen in de semi-aggressieve akkoordenschema’s van de band. Het nummer is flink volgestouwd met goede gitaarhooks die praktisch gezien de hele dag in je hoofd blijven zitten. Dat maakt Scully perfect voor op de snelweg óf voor wat extra motivatie tijdens een dipje op werk. De drums, bass en gitaarriffs zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat het, ondanks dat het redelijk ‘klein’ gemixt is, het geluid ontzettend vol naar voren komt.

‘Fun’ fact: De video van Scully is van YouTube gehaald. De band had het aan de stok met, hoe ironisch ook, een korfbalvereniging over copyrights. Het genieten van de video bij het nummer moet dus nog even wachten. Gelukkig komt de EP Hitkrant binnenkort uit via Subroutine Records. Met knallers als Scully belooft dat een dík plaatje te worden!

De band live zien? Korfbal speelt onder meer in Roodkapje (21/07), Lil’ Hill Festival (22/07) en Welcome to The Village (22/07).