New Music

In première: welkom in de neon-jungle van Thaïti, een tropische TDI Videosessie in de Twin Sound Studios


7 maart 2018

We hebben vandaag dubbel goed nieuws voor je! Zo gaat bij ons de nieuwe livesessie van Thaïti in première, maar is het ook nog eens een heel dikke TDI Videosessie. De zeskoppige worldbeat-band dook een tijdje terug de Twin Sound Studios in en kwam naar buiten met elf minuten aan dikke eighties-disco, woestijngitaren en een waterval aan synths en percussie.

Thaïti heb je misschien al een keer als support van Kakkmaddafakka gezien of Zitakula, vanaf dit jaar is het echt menens voor de band uit Nijmegen. Met twee nieuwe songs laat de band zijn tropische veelzijdigheid zien. We verwelkomen je dan ook met veel plezier in de Thaïti-jungle vol plakkende en groovy beats. Het is smooth, het is kleurrijk en het is vooral smerig lekker. Qua referentie: niet alleen is dit een dikke aanrader voor Altın Gün-liefhebbers (wie is dat niet?), maar werd het ook nog eens gemixed door de zanger van die band: Erdinc Ecevit Yildiz.

Voor de productie van de video tekende Theo Producties, meer van zijn werk zien? Check ook de Facebook-pagina.

Pink Jungle & Miami Diamonds
De sessie bestaat uit het nummer Pink Jungle en Miami Diamonds, twee goed gekozen nummers die een hoop smaakjes van de band laten horen. Ondertussen komen de visuele prikkelingen van alle kanten; met opblaasbare flamingo’s, veel glitter, blacklights, planten, neon, lichtslangen en funky kleding. Om de band nog wat meer aan je voor te stellen, legden we Thaïti een paar vragen voor.

Wie zijn jullie allemaal en waar gaat het allemaal naartoe?
“Thaïti, een zeskoppige worldbeat-band met invloeden uit R&B, postpunk en eighties-disco. We werken aan een conceptuele mini-LP, die in de nazomer moet uitkomen. Daarna hebben we hopelijk een volle Popronde-agenda. We hebben ons ingeschreven, so fingers crossed.”

Wat waren jullie ideeën bij de sessie?
“Thaïti wil het publiek meenemen zoals een film dat ook kan doen. Dus een dag voor de livesessie hebben we met de hele band Twin Sound Studios omgebouwd tot een ‘neon jungle’. Dat is de backdrop die het verhaal van de twee tracks het beste kan vertellen. Pink Jungle is bijvoorbeeld geïnspireerd op de fotoserie Infra van Richard Mosse. Echt het opzoeken waard. De locatie werd als het ware een personage in onze film. In die sferen voelden wij ons ook het meest op ons gemak om de nummers te spelen die we wilden spelen en dat maakt het uiteindelijk interessanter voor de kijker!

Als bij ons een idee gaat leven dan eindigen we vaak met iets anders dan we hadden gepland. Tot nu toe hebben we onszelf altijd weten te verrassen! Mede doordat iedereen in de band zich 100% geeft en we de puntjes op de i zetten. Zie voor referentie onze bandnaam.”


 

Thaïti op de socials
Meer over de Nijmeegse band weten en op de hoogte blijven? Volg Thaïti hier op Facebook en hier op Instagram.