New Music

In première: The Hazzah mengt oude thema’s met moderne elementen in nieuwe videoclip bij I’m Your Man


10 juli 2018

Je dag beginnen met een spiksplinternieuwe video van The Hazzah = een goede dag. Wij hebben de eer om als eerste de clip bij het nummer I’m Your Man aan je te laten zien van de Haagse band. De dik opgenomen jaren zestig-sound is grootser en overtuigender dan ooit, duik met ons mee in de Hazzah-caleidoscoop van I’m Your Man. 

Een tijdje geleden schreven we al over vurige, vorige single Spend It All, één van de twee nieuwe singles van de band die in april uitkwam. En om de cirkel rond te maken heeft The Hazzah bij I’m Your Man ook een kekke video opgenomen. ‘Geen bord voor je kop, maar een spiegel’, moest de band denken. Onder begeleiding van twangy gitaren, huppelende basjes en kathedraal-achtige tweede stemmen, zet de band opnieuw een mooie stap. En waar de band allemaal mee bezig is? We vroegen ’t aan The Hazzah!

1) Waar zijn jullie allemaal mee bezig en hoe gaat het met de band?
“Momenteel zijn we druk bezig met voorbereidingen treffen voor ons eerste album. Het is een ambitieus project voor ons, maar we werken met leuke mensen en hebben er een goed gevoel over. In het najaar gaan we hopelijk veel spelen. Daar hebben we veel zin in.”

2) Waar gaat I’m Your Man over?
“I’m Your Man onderzoekt tekstueel gezien het klassieke femme fatale-thema. Wij proberen vaak een textuur of thema uit het verleden te combineren met modernere elementen. Naar mijn mening is dat ook terug te horen in dit nummer. Deze singles, Spend It All en I’m Your Man, staan op zichzelf. Op de plaat komen louter nieuwe liedjes.”

3. Hoe is de nieuwe videoclip tot stand gekomen?
“We hebben gewerkt met een jonge Amsterdamse filmmaker, Mateo Vega. Hij heeft onlangs nog een korte film geregisseerd. Voor onze clip heeft hij een heel productieteam op stelten weten te zetten en de visie van de makers sprak ons erg aan. Wij zijn blij met het resultaat.”

4. Wat zijn jullie toekomstplannen?
“Het lijkt ons sowieso leuk om nog lang door te gaan: veel spelen, schrijven, opnemen en uitbrengen. Voor ons gevoel zijn we pas net begonnen.”

Op 5 oktober presenteren we in Bibelot een The Daily Indie Presents-show met The Hazzah, Waltzburg en Yasmine.