New Music

In première: PsySo trekt de wijde wereld in en brengt vandaag zijn allereerste single Shackles Of My Soul uit


16 november 2018

We stellen je op dagelijkse basis nogal aan wat nieuwe bands voor, maar vandaag hebben we echt een gloednieuwe: PsySo. Een vierkoppige eenheid uit Tilburg die tot in de puntjes afgewerkte psychrock maakt en vandaag zijn allereerste single Shackle Of My Soul uitbrengt. We duiken dieper in het nummer en stellen de band uitgebreid aan je voor. 

Een goed begin is het halve werk moet de band gedacht hebben, want de band komt binnen zonder kloppen met Shackles Of My Soul. Openend met een John Frusciante-achtig partijtje, vocalen die donkerbruin galmen als Last Shadow Puppets en waarover band vertelt: “In moderne tijden kent iedereen wel het gevoel van geketend zijn aan een slechte gewoonte terwijl hun ziel om meer schreeuwt.” Het is een gevoel dat door de hele single sluimert en dat de jongens waarschijnlijk zelf kennen, want deze muziek móét eruit bij PsySo. De band wil de wijde wereld in en dat gaan ze doen ook!

Om wat meer over dit Brabantse kwartet te weten te komen, stelden we de heren een aantal vragen.

Waar zijn jullie allemaal mee bezig op het moment? 
“Op dit moment wonen we met de band samen in ons huisje in Tilburg genaamd PsySo HQ. Hier besteden we het grootste gedeelte van de tijd aan het schrijven van nieuwe muziek, repeteren en natuurlijk chillen met vrienden. Het samenwonen zorgt ervoor dat we steeds dichter bij onszelf en elkaar komen, wat erg fijn is. Op een meer transparante manier samenleven dan dit bestaat haast niet. We merken dat het goed werkt om gefocust te blijven op onze doelen en om elkaar te blijven motiveren. We zijn op dit moment natuurlijk vooral bezig aan alles rondom onze eerste single-release, maar denken ook zeker verder vooruit. Deze single is onze allereerste stap in het naar buiten brengen van onszelf, maar dit zal zeker niet de laatste zijn. We zijn vier gasten met een ondernemersinzicht en proberen binnen de muziekindustrie dan ook zoveel mogelijk zelf te doen.”

“Naast PsySo zijn we intern begonnen aan het bouwen van een nieuw platform dat Tangie Vibes zal heten. Hier kunnen we nog niet veel over zeggen, maar mocht je heel nieuwsgierig zijn, dan is onze Spotify-playlist Tangie Vibes een goede hint.”

Kunnen jullie ons nog wat meer over band vertellen?
“PsySo staat voor Psychedelic Society. Op een manier kan deze naam misleidend zijn, omdat snel een link gemaakt zou kunnen worden met muziek uit de jaren zestig, zeventig. Onze muziek is daar op zich wel door beïnvloed, maar staat er tegelijkertijd helemaal los van. Bij ons draait het meer om een diepere, psychedelische gedachte. Dus, terwijl andere psychedelische rockbands je vaak meenemen in zware trips, vertaalt PsySo de boodschap van psychedelica naar duidelijk behapbare lessen. Hierbij draait het vooral om de bewustwording van jezelf en van het leven.”

Wat is 2018 voor jaar geweest voor jullie?
“Daarnaast is PsySo voor ons als familie. De acceptatie en liefde die binnen onze band en onze vriendengroepen stroomt, voelt voor ons als een onwerkelijke droom. Dit jaar is voor ons het jaar geweest waarbij we allemaal besloten om onze levens helemaal om te gooien, en met zijn allen volledig voor muziek te gaan. Als band, maar ook zeker op individueel niveau hebben we ons enorm ontwikkeld en zijn we gewoonweg een stuk volwassener geworden. 2018 is het jaar geweest waar we onze fundering hebben geplaatst. We hebben enorm veel mooie gigs mogen spelen, met Bevrijdingsfestival Brabant en Misty Fields als hoogtepunten. Daarnaast zijn we ons veel gaan verdiepen in de muziekindustrie en alle andere vakken buiten het artiestengedeelte, zodat we ook een know how krijgen vanaf die kant. Verder was 2018 het jaar van verheldering, verbinding en uitbreiding van het team.”

Kunnen jullie ons wat meer vertellen over de nieuwe single?
“In moderne tijden kent iedereen wel het gevoel van geketend te zijn aan een slechte gewoonte terwijl hun ziel om meer schreeuwt. Deze song vertelt vanuit het perspectief van iemand die het allemaal al doorstaan heeft. Het is bedoeld om een generatie te inspireren tot het weigeren van een waardeloos leven. We hopen dat mensen zich laten raken door dit nummer en hun ketens breken!”

Hoe verliep het opnameproces voor deze?
“Het opnameproces was een hoogtepunt voor ons allemaal. Samen met Jurriaan Sielcken zijn we een week lang in de Ardennen bij GAM-studio’s ingetrokken om daar onze debuut-EP op te nemen. We hebben hier extreem veel geleerd en veel plezier gehad. Ook ging Marije van Studiomamma met ons mee om ervoor te zorgen dat we op niks anders hoefden te focussen dan het opnameproces. Het eten was echt fucking goed. Maar écht. Het waren lange dagen, van twaalf uur s ’ochtends tot soms diep in de nacht. Na het opnemen konden we heerlijk terugtrekken in het prachtige huis dat aan de studio vast zit. Het was magisch!”

Wat zijn jullie verder allemaal van plan?
“Eerst zullen we de EP uitbrengen, de releasedatum staat op 20 april 2019, dan bestaan we precies twee jaar. Ons platform Tangie Vibes zal geïntroduceerd worden en we hebben concrete plannen voor een tour door Frankrijk in de zomer met onze bro’s van The Koalaz. Daarnaast zijn we bezig met het op de kaart zetten in Europa van de Australische band Peach Fur. Die band tekende onlangs bij Chio Management waar wij ook bij zitten. We hopen om voor de zomer weer de studio in te gaan, om daar onze tweede EP op te nemen. So psyyyyyyyyy!”