New Music

In première: zoetfrisse indiejazz in de nieuwe video Tranquilo van Slack Attack


10 november 2017

We wisten al meer over Mart Boumans aka Slack Attack, toen hij van de zomer bij ons zijn eerste single in première liet gaan en hij ons meer vertelde over zijn nieuwe project. Inmiddels is er alweer een nieuwe EP en wel in de vorm van het twee weken geleden verschenen Never Seen The Beach, dat het eerder dit jaar verschenen The Difference Between Hearing And Listening opvolgt. Bij de single Tranquilo is er nu ook een lekker quirky videootje, die wij als eerste de wereld in mogen schieten.

Voor ons een uitstekende gelegenheid om hem in de gaten te houden, aangezien hij met zijn band tijdens een The Daily Indie Presents-show in Sugarfactory speelt op 21 december met Frank Valenza en The Fiscus. En wat we horen klinkt goed: de saxofonen blazen zich rustig een weg door Tranquilo, terwijl Boumans links en rechts wat lickjes tussendoor gooit op zijn gitaar en soepel de boel bij elkaar zingt.

Maar first things first, Mart. Wanneer heb je deze nieuwe EP opgenomen?
“Never Seen the Beach is vastgelegd op twee mooie zomerdagen in een geïmproviseerde schuur-studio in de tuin van m’n ouders. Thijn Moons heeft weer alle geluiden weten te vangen en ditmaal heeft m’n broer Peerke de drums op zich genomen. Omdat ik steeds meer naar muziek luister die ver van Oploo vandaan komt kwam m’n saxofoon ook erg goed van pas.”

Wat ga je verder nog doen dit jaar?
“Ik ben alweer bijna klaar met de volgende EP en heb een liveband bij elkaar geschraapt. Op 16 december spelen we met Afterpartees in Grenswerk en 21 december in Sugarfactory met The Fiscus en Frank Valenza!”

De nieuwe EP wordt uitgebracht via Coaster Records (order here), ook te koop tijdens de show in Grenswerk en Sugarfactory in december.