New Music

In première: dromen van een jaarwisseling met Vala van Meadowlake


23 november 2018

Waar heb jij vannacht van gedroomd? Grote kans dat het er ongeveer zo uit zag als de nieuwe videoclip van de Groningse dreampopgroep Meadowlake, waarvan wij vandaag de nieuwe video bij het nummer Vala in première mogen brengen.

De videoclip neemt je mee langs de rustige natuur en door een drukke stadsjungle, maar brengt je met de achterliggende muziek volledig tot rust met een fluisterende stem, galmende drums en een subtiele synthesizer à la Slowdive.

Het is overigens niet de eerste keer dat we het dit jaar over de band hebben. We mochten begin dit jaar de première doen voor de track No Tomorrow, een track die de band omschreef als:  “Het liedje gaat over je kans grijpen, je zorgen onder ogen komen, je dromen achterna gaan, niet wachten tot het te laat is.” Ook de videoclip van de track Slow Down mochten wij als eerste aan je laten zien, waar zanger Jarno Olijve ons al veel meer vertelde over die track en het album.

Want dat album, dat is het zelfgetitelde debuut dat de band in mei dit jaar uitbracht, waarmee de band onder meer een flink tourtje heeft gedaan. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe Meadowlake terugkijkt op dit jaar. Daarom vroegen we het de groep zelf!

Hoe was 2018 voor jullie?
“Het was een mooi jaar, met veel nieuwe dingen! In mei hebben we ons debuutalbum uitgebracht en deze voor het eerst in z’n geheel aan een volle Vera in Groningen live laten horen. Daarna zijn we op een korte tour door Engeland geweest, waarbij we onder andere in de beroemde Cavern Club in Liverpool hebben gespeeld. Vervolgens hebben we op een heel aantal plekken door het land gespeeld met shows in clubs en op kleine podia en ook tijdens een instore-tour die we hebben gedaan bij platenzaken. In de zomer hebben we op een paar festivals gespeeld en daarna zijn we in Frankrijk geweest om aan nieuwe liedjes te werken.”

Hoe is de video tot stand gekomen?
“Vala is het laatste liedje dat we als single uitbrengen van het debuutalbum. Tijdens shows horen we vaak dat dit het meest favoriete liedje is van veel van onze luisteraars. De video is een aanklacht tegen de zapcultuur en de korte aandachtsspanne in onze samenleving. Een mooi contrast met het liedje, dat juist over prioriteiten en het eindige van het leven gaat.”

Wat zijn jullie nog van plan de komende tijd?
“In december zitten we sowieso in de studio om nieuw materiaal op te nemen. Daarna komt ESNS er weer aan, voor ons als band met de oorsprong in Groningen een thuiswedstrijd en een mooi begin van het jaar, waar we zeker weer zullen gaan spelen. In 2019 zullen we weer veel gaan spelen en waarschijnlijk hebben we wel een paar mooie verrassingen in petto voor onze fans.”