Live

De zwoele, Franse psychrockers van Juniore komen op 4 april naar Melkweg en wij mogen kaarten verloten


10 maart 2020

Waar je bij Frankrijk misschien denkt aan wijn, goddelijke landschappen en de files onderweg naar de zon, brengt het ook het nodige muzikale talent voort. Een voorbeeld hiervan is Juniore. Met een verslavende mix van melancholische indiepop en surfrock, wordt het hoogtijd om je Frans op te poetsen, want op 4 april strijkt Juniore neer in Melkweg en wij mogen kaartjes weggeven.

Dit jaar dropte de Parijse band van zangeres Anne Jean zijn derde album genaamd Un, Deux, Trois als opvolger van het debuutalbum Juniore uit 2016 en Ouh là là uit 2017. De band bouwt hier door op de fundering van Franstalige indiepop gemengd met retro- en surfrock-invloeden. Een combinatie die erg prettig luistert, al heb je misschien geen flauw idee wat er gezongen wordt.

Het nieuwe album Un, Deux, Troix laat je als luisteraar mee surfen op een golf van melancholie. Het ene nummer laat je wegdromen naar een camping in de Dordogne, terwijl je bij het volgende nummer juist weer zin krijgt om te surfen aan de Côte d’Azur. Hoewel er dus de nodige gevoels- en tempo-wisselingen tussen de nummers zit, is het één samenhangende stroom van psychedelische pop die je over je heen krijgt.

Yeah-yeah!
Qua gevoel heeft Juniore wel wat weg van The Limiñanas en Françoise Hardy. De band omschrijft zijn muziek niet voor niets als ‘yé-yé-noir’ (yé = yeah), de stroming die in de late jaren zestig in het zuiden van Europa ontstond en waar Serge Gainsbourg een van de leidende figuren van was. Muzikaal is het een exotisch allegaartje van pop, jazz, barok, chansons en dat zich dus nog steeds in de songwriting nestelt van tegenwoordige bands. Zij het op een iets duisterdere manier bij Juniore.

Winnen?
Wil jij dit heerlijke Franse avondje in de Melkweg nu ook niet missen? Stuur dan vóór 2 april een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom jij wel toe bent aan een zwoel en duister avondje.


WEBSITE MELKWEG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS