The Daily Indie zoekt (altijd) redacteurs, fotografen en andere creatieve mediamakers

Weet jij altijd precies wat er speelt in muziekland, welke muziek je écht moet kennen, en heb je toffe creatieve ideeën voor content op onze site en andere kanalen?

Wij zoeken altijd mensen die mooie content over nieuwe muziek en aanverwante verhalen willen maken voor op onze site! Dat kan in geschreven vorm zijn, maar dat hoeft niet. Verhalen kun je op veel manieren vertellen. Visueel, interactief, video, radio, podcasts: het kan allemaal bij ons.

The Daily Indie groeit snel en we hebben serieuze ambities. We zijn op zoek naar mensen die onze ambities delen en die willen doorgroeien in de muziek en/of muziekjournalistiek.

Als medewerker van TDI kun je bijdrages in je eigen tempo en tijd maken. Je bent onderdeel van een hecht en multidisciplinair team dat regelmatig samenkomt om nieuwe ideeën te bespreken. Zo voorzien we elkaar van feedback en maken we elkaar beter. Je bent ook altijd welkom op ons kantoor in Rotterdam. Wel zo gezellig.

We vragen:

  • Wat ervaring. We functioneren graag als leerschool, maar we hanteren een hoge standaard en publiceren niet zomaar alles.
  • Indien je wil schrijven, is uiteraard een perfecte beheersing van de Nederlandse taal  noodzakelijk.
  • Eigen initiatief. We vertellen je bij TDI zelden wat je moet doen. We verwachten dat je zelf met ideeën komt voor content (we helpen je uiteraard graag bij de uitwerking).
  • We werken het liefst met een klein groepje toegewijde medewerkers. We vragen niet om een minimaal aantal uur of bijdragen per week, maar als je 99% van de tijd te druk bent voor TDI, schiet het niet op.

We bieden:

  • We zijn helaas nog niet zo ver dat we voor elke bijdrage kunnen betalen. Maar! We bieden je regelmatig de kans om mee te werken aan betaalde klussen die we uitvoeren, en uiteraard de ruimte en bereik om je eigen (betaalde) klussen uit te voeren.
  • Je krijgt een leerzame plek bij het snelstgroeiende muzikale platform van Nederland, waar je veel kunt leren én vrienden met dezelfde hobby kunt maken.
  • Waardevolle contacten bij labels, podia, bands en festivals.
  • Gratis toegang tot evenementen.
  • Een publiek van tienduizenden lezers.
  • Alle ruimte en hulp om je stukken te schrijven of eigen creatieve ideeën uit te voeren.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Robin waarin je uitlegt wat je kan en waarom we daar wat aan hebben. Als je die hebt, stuur dan alsjeblieft ook wat voorbeelden van eerder werk mee: robin@thedailyindie.nl.