New Music

Connan Mockasin brengt ons in filmische sferen met de nieuwe single Con Conn Was Impatient


3 september 2018

Nieuw-Zeelander Connan Mockasin heeft nooit écht stilgezeten. De muzikale duizendpoot is door de jaren heen meerdere samenwerkingen aangegaan, heeft twee albums uitgebracht onder eigen naam, en heeft getourd met onder andere Radiohead. Maar de creatieve vlam is nog lang niet gedoofd en ondertussen is het alweer tijd geworden voor een nieuw muzikaal project, namelijk conceptueel album Jassbusters.

Con Conn Was Impatient is de eerste release van het nieuwe album, dat wordt uitgebracht op 12 oktober. Connan zou Connan niet zijn als hij er niet ook nog eens een rits aan intrigerende videoclips aan vast knoopte. Deze keer gaat dat echter allemaal nog nét een stapje verder. Jassbusters vergezelt namelijk Mockasins absurdistische melodrama ‘Bostyn ‘n Dobsyn’. Een vijfdelige film die draait om een groep muziekleraren die samen een ongewone band vormt, genaamd de Jassbusters.

Con Conn Was Impatient is uitgebracht samen met een videoclip die dient als trailer voor de nieuwe film, maar het nummer zelf is tevens een introductie tot een nieuw geluid. Mockasin lijkt de tijd van zware chorus pedalen achter zich te laten en dat in te ruilen voor een oprechter, meer natuurlijk klinkend geheel. Naast de enigszins bizarre trailer presenteert zich een verrassend nuchter nummer dat met zijn licht melancholische trekjes even gas terug neemt. Dit alles lijkt te wijzen op meer persoonlijk geluid en volwassenere Connan Mockasin. Maar het is natuurlijk nog afwachten hoe de combinatie album en film uiteindelijk uit zal pakken. Toch geeft Con Conn Was Impatient ons goede voorbodes, en we zijn dan ook zeer benieuwd naar de nieuwe weg die Mockasin in lijkt te slaan.

Connen Mockasin live zien? Op 28 oktober 2018 is hij te bewonderen in Paradiso.