Live

Andy Shauf komt naar TivoliVredenburg en wij hebben een pakket met tickets, een totebag én vinyl voor je liggen (26 maart)


5 maart 2020

Met The Neon Skyline kwam Andy Shauf eind januari van dit jaar terug met zijn eerste album sinds 2016. Een plaat als een droom, een plaat als een roman, een plaat als een soap en eentje die door de buitenlandse muziekmedia gemiddeld met maar liefst een 8,1 werd bekroond. Op 26 maart komt Shauf naar Utrecht en wij hebben een superpakket dat we mogen verloten.

Zo hebben we niet alleen twee tickets te verloten voor de show van de Canadees, maar krijg je bij het ophalen van de kaarten ook nog eens een totebag en zijn nieuwe album The Neon Skyline op vinyl. De 33-jarige muzikant debuteerde in 2009 indrukwekkend met Darker Days en is sindsdien eigenlijk alleen maar mooiere liedjes en platen gaan maken.

The Neon Skyline staat vol met zachte muziek, met open en poëtisch-persoonlijke teksten over de hoogte- en dieptepunten van het leven. Shauf zijn verheven stem heeft in de verte wat weg van Elliot Smith en zijn goddelijke gevoel voor melodie. Op zijn nieuwe plaat heeft hij alles weten te kristalliseren wat hij in een half leven aan muzikantschap op heeft gepikt. Pitchfork vatte dat prachtig samen: ‘The Neon Skyline ontvouwt zich als een weemoedige, grappige en hartverscheurende wereld op zich.’ Het is precies dit ‘scheppen van werelden’, dat alleen de heel groten kunnen.

De neon-gekleurde soap van Shauf
Afgelopen zomer was Shauf overigens nog in Utrecht om eveneens in TivoliVredenburg te spelen, maar dan met zijn band Foxwarren (waarover we eerder eens een feature schreven). Daarna ging de focus volledig op het nieuwe album, dat weer zo’n typisch Shauf-knusse sound heeft en is opgebouwd rondom een schitterend, klein concept. The Neon Skyline speelt zich namelijk af op een avond in een bar en vertelt allerlei losse verhaaltjes die langzaam maar zeker bij elkaar komen.

Je zou Shauf zijn nieuwe album haast een soort soap kunnen noemen. Tussen het drinken, dansen en barhangen, komen er verschillende karakters naar voren die in kleurrijke dialogen hun mooie en pijnlijke verhalen vertellen over liefde, verlies, (mis)communicatie, relaties en alle zaken in het leven die ertussenin hangen. Alle gevoelens zweven op zijn lichte stem en hij glijdt soepel van het na het andere karakter om hun belevenissen te vertellen. Samen ga je de nacht in, worden de tongen losser en de verhalen smeuïger en ongemakkelijker…

Luister hieronder eens naar de live-uitvoering van de Simon & Garfunkel- en Steely Dan-achtige single Neon Skyline, met een orkestraal mespuntje houtblazers die wolken van sixties-psychedelica door de plaat laten waaien.

Winnen?
Wil je met je beste vriend of vriendin een schitterende avond beleven in TivoliVredenburg en naar huis gaan met The Neon Skyline in een totebag? Stuur dan vóór 24 maart een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom jij jezelf en iemand anders daar blij mee wilt maken.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | TICKETS