The Daily Indie zoekt een videocoördinator

Ben jij een beginnende, ambitieuze videomaker en producer, denk je in beeld en geluid, ben je een productioneel en organisatorisch mirakel en wil je muzikale verhalen vertellen in videovorm?

The Daily Indie zoekt een videocoördinator die de leiding wil nemen over ons videoteam dat momenteel bestaat uit een groep freelance videomakers, dit team wil uitbouwen en hiermee mooie producties wil maken, zowel redactioneel als voor onze partners. Video heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij TDI, zie de sessies op onze YouTube-pagina. Daarnaast maakt TDI veel content voor partners en geloven we dat video hier een in toenemende mate een rol in kan spelen.

 

Als videocoördinator ben je het eerste aanspreekpunt van de hoofdredactie en ‘de spin in het web’ van het videoteam. Je stemt de inhoudelijke en redactionele zaken af met de hoofdredactie of betreffende redacteur en hebt de technische en organisatorische leiding over alle facetten van de productie, van preproductie tot audio-nabewerking. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verbinden van nieuwe krachten aan het videoteam en de administratieve afwikkeling van klussen. Bovendien verwachten we dat je meedenkt met concepten en je inzet voor het binnenhalen van nieuwe partners.

We zoeken echt iemand die we ons videoteam in handen kunnen geven en die we kunnen vertrouwen met grote projecten. Het is geen functie in loondienst, maar omdat er opdrachten binnenkomen van partners, zijn het wel betaalde klussen (het budget verschilt per keer en worden in overleg met jou afgestemd). Belangrijk is wel om te beseffen dat de er in onze scene geen enorme bedragen rondgaan, dus de mogelijkheid en bereidheid om met relatief weinig middelen mooie dingen te maken, is belangrijk.

We bieden je uiteraard de ruimte en hulp om zelf na te denken over content, mogelijke partners binnen te halen, en aan de slag te gaan met eigen ideeën voor concepten (voor commerciële of redactionele content).

We vragen:

  • Ervaring met videoproductie, up-to-date kennis over alle relevante zaken, maar bovenal: sterke leidinggevende, organisatorische en productionele vaardigheden.
  • Eigen videogear is een pré, net als een netwerk van andere videomakers die je kunt inzetten.
  • Het vermogen om snel je plek binnen TDI te vinden en het lef om zaken aan te pakken en te veranderen.
  • Bereidheid om flexibel om te gaan met geld en tijd en met beperkte budgetten te werken.
  • De bereidheid om op zeer regelmatige basis bezig te zijn met TDI, de ambitie om een leidende rol te spelen in de groei van het platform en deze samenwerking voor een langere tijd aan te gaan.

We bieden:

  • Een plek in een ambitieus en gezellig team.
  • Waardevolle contacten in de muziekscene en werken met vette artiesten.
  • De mogelijkheid om video’s aan je portfolio toe te voegen die door tienduizenden mensen bekeken worden.
  • Alle vrijheid bij het uitvoeren van je eigen ideeën.
  • We zijn helaas nog niet zo ver dat we je in loondienst kunnen nemen, maar uiteraard profiteer je mee van inkomsten die het videoteam genereert.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Ricardo waarin uitlegt waarom jij voor deze functie geschikt bent. Stuur ook je CV en je portfolio met eerder werk mee: ricardo@thedailyindie.nl.