New Music

Vandaag in première: de nieuwe remix-EP van Crying Boys Cafe


20 maart 2017

Crying Boys Cafe is on a roll! Nadat de band zijn debuutalbum The Keys Not The People vorig jaar uit te hebben gebracht, gaat de band binnenkort weer eens lekker op tour. Om dat te vieren, heeft de band een speciale remix-EP Changing All My Colours gemaakt. Bij The Daily Indie gaat deze vandaag in première!

Van hun debuut bleef vooral I Was A Singer net even wat langer hangen, zowel bij fans als bij producers en muzikanten in de omgeving van de band. Al snel kwam het idee naar boven om het nummer in de remixwasmachine te gooien, alles te bleken en op een compleet nieuwe manier in te kleuren. De resultaten gaan van house tot Bon Iver-achtige verknipte bewerkingen. De EP bevat remixes van Bear Damen (van NON Records), ILIVEHERE, Analogue Dear en Frans (toetsenist) en Ruben (drummer) die in de band zelf spelen.

 

 

Remixers
Het Amsterdamse NON Records werd door Bear Damen en Palbomen in 2010 opgericht. Eerder nam deze alleskunner remixes voor zijn rekening van onder meer Rimer London, Sofie Winterson, Das Pop en maakte hij onder meer een videoclip voor Jacco Gardner. Uit zijn kijk op I Was A Singer is een minimalistisch Kraftwerk-achtige housetrack gekomen. ILIVEHERE. en Analogue Dear nemen hierna direct een andere afslag en zorgen respectievelijk voor een stukje future bass en neo-klassiek op de EP, wat het nummer kraakhelder en uiterst geschikt maakt voor een goede meditatiesessie. Healing pop in optima forma.

Bandleden Frans (Verburg) en Ruben van Asselt (aka recoreco) gaan aan de slag met autotune, drumcomputers, digitale effecten en halen het nummer door een compleet andere formule heen. De normaal toch al warme muziek wordt killer en tegelijkertijd nog tropischer gemaakt, ook een knappe prestatie.

Om de hele trip af te ronden, is aan het einde ook de oorspronkelijke demo van zanger Jasper Hupkens toegevoegd uit 2009. De muzikale hersenspinselen die dit project acht jaar geleden onbewust in gang hebben gezet.

The Daily Indie Presents Crying Boys Cafe @ Hedon
Op 1 april presenteren we in samenwerking met onze partner Hedon een show van Crying Boys Cafe. Voor onze leden hebben we vrijkaarten liggen!

 

Crying Boys Cafe op tour