New Music

Ty Segall gooit het roer weer eens om met het synthrijke Big Man


12 augustus 2017

Als je als frisse indiefan van plan bent de nieuwste plaat van Ty Segall te beluisteren moet je daar vaak net even iets meer werk voor doen dan bij de meeste artiesten in het genre. Je nieuwste release netjes aankondigen en dan keurig op tijd bij de populairste streamingdiensten afleveren is voor de inmiddels dertigjarige cultheld geen optie, en eerlijk is eerlijk, soms wil je als liefhebber gewoon een klein beetje graven op Bandcamp om dat ene nieuwe nummer te horen. 

Het duurde ons ook even, maar we hebben hem gevonden. De nieuwste release van Ty Segall heet Big Man, en zoals gebruikelijk is deze track nét even iets anders dan zijn voorgangers. Ty Segall heeft de afgelopen jaren natuurlijk heel veel materiaal uitgebracht met een hoop verschillende bands, en daarom is het begrijpelijk dat hij het eens in de zoveel tijd even iets anders wil doen. Big Man heeft de karakteristieke psychedelische vibe die we van Ty Segall gewend zijn, maar de elektrische gitaar is deels ingeruild voor een bijzonder aanwezige synthesizer. De nieuwe saus is dus even wennen, maar het gerecht smaakt er zeker niet minder om.

Ty Segall weet de opvallende instrumentkeuze toch weer naadloos te op te laten gaan in de structuur van het nummer, waardoor het bijna lijkt alsof Segall op de gebruikelijke manier een nummer heeft geschreven, maar dan na het luisteren van een paar raveplaatjes uit ‘89. Eén ding hebben we in de afgelopen jaren wel geleerd; zo’n verandering komt bij Ty Segall nooit alleen, en we zijn dan ook heel naar hoe hij dit nieuwe terrein verder gaat ontdekken.