New Music

The Growlers weet weer een nieuw lichaam te vinden voor zijn immer experimentele geest


18 juni 2017

Elke bumper die je raakt, nadat je vanuit de baarmoeder de flipperkast in bent geschoten, geeft je een nieuwe rimpel, richting en wellicht een dikke bult op je hoofd. Sommigen weten de bumpers lang te ontwijken; onontkoombaar zijn ze alleen niet. Daar gaat de nieuwe single van The Growlers over.

Het is te horen dat de band zelf op muzikaal gebied ondertussen ook wat bumpers heeft geraakt, zo ook eentje voorafgaand aan de net uitgekomen single Late Bloomers.

 

 

Als je experimenteert met je sound, is het knap om bij jezelf te blijven. Na het album City Club was het al duidelijk dat The Growlers dat prima kunnen: een tot ziens aan de zorgeloosheid van het strand en een hallo tegen de bedrijvigheid van de stad. Het rauwe stemgeluid van zanger en liedjesschrijver Brooks Nielsen bleef ondoorgrondelijk en oprecht en de energie identiek.

Nu is de vraag, hoe verder? Met The Strokes-frontman Julian Casablancas nog steeds achter de knoppen, komt The Growlers nu met Late Bloomers. Bereid je voor op een headbanger pur sang. De band heeft besloten een dub-achtige sound te adopteren en dit nieuwe geluid staat hem helemaal niet verkeerd. Het verhalende liedje wordt begeleid door een zonnig orgeltje, bovenin wordt ruimte gecreëerd voor pakkende gitaarloopjes en de zangpartij lijmt het geheel naadloos aan elkaar. Je kan er geconcentreerd naar luisteren, maar je kan er ook op dansen als een onhandig kind. Wat wil je nog meer? Oh, en de bridge. Wat een heerlijke bridge…!