New Music

Première! Zweef mee door de huiskamer van MICH op de video bij het unheimlich Four Walls


21 april 2017

Leden van Aux Raus en Le Le brachten ons eind vorig jaar plots een aangename verrassing: MICH – een studioproject dat opeens overal mocht en moest spelen. We interviewden de band al eerder en het titelloze debuutalbum is sinds de release in januari goed grijsgedraaid bij ons, zo ook de track Four Walls. Die nu als single verschijnt mét een zelfgeknutselde video, bij ons in première.

Van alle tracks op het debuut, gekenmerkt door speelse en – soms poppy, soms spacy – shoegaze, is Four Walls misschien wel het meest unheimlich. De gitaren galmen, de vocalen beginnen en eindigen in het luchtledige en lijken nooit aan vaste grond te komen. Die onbestemde sfeer wordt ook door de video geademd: een lo-fi knutselwerkje van oude camerabeelden in huiselijke sferen, gecombineerd met vervreemdende visuals, telkens als zanger Bastiaan Bosma zijn strot openzet. Check de video hieronder:

 

 

MICH live zien? Dan moet je snel zijn: de band speelt volgend weekend op Here Comes The Summer op Vlieland (bijna uitverkocht!) en op 3 mei in EKKO met Waterlelyck.