New Music

Multi-instrumentalist Jellephant jaagt je op een comfortabele manier de stuipen op het lijf met Fungus Palace


18 maart 2017

De Hollandse songwriter en multi-instrumentalist Jellephant (Jelle Haagsma) bracht vorig jaar zijn album Kick The Swamp! uit en op zaterdag 18 maart wordt zijn nieuwe album Spoon Dreams Nothing alweer uitgebracht. Fungus Palace staat er ook op, wat een goede maatstaf is voor de rest van de plaat. 

Fungus Palace klinkt op het eerste gehoor vertrouwd, als thuiskomen na een lange vakantie: simpele akoestische gitaarakkoorden met af en toe de elektrische gitaar op de voorgrond en een psychedelische eindsolo die gepast ingetogen is. Zo comfortabel als het nummer klinkt, zo doodeng is de bijbehorende clip waarin een clown in een skelettenpak uitbundig lacht en danst in een kamer met flikkerend licht.

 

 

Met deze video in gedachten klinkt de zang op sommige momenten ook bijna lachend, als een horrorclown dus. Fungus Palace gaat over het gebrek aan behoeftes, waarbij je gelukkig elkaar nog hebt. Normaal gesproken recept voor een heel zoet liefdesliedje, maar hier blijf je toch wantrouwend. Het is alsof in je in een warm bad zit en toch enorm op je hoede moet zijn.