Feature

JVC De Schuit Koningsdagfestival Mixtape: Iguana Death Cult

| Op 27 april gaat het los in Katwijk


20 april 2017

The Daily Indie telt af naar het Koningsdagfestival van De Schuit op 27 april, dat dus nog precies één week van ons verwijderd is. Dat doen we door de optredende artiesten een mixtape te laten maken, zo ging eerder al de mixtape van NOAD online, maar ook die van BARTEK.  De laatste in deze serie is afkomstig van onze mythische garagefanaten Iguana Death Cult.

Tijdens de laatste tour in Engeland heeft zanger/gitarist Jeroen Reek zitten zwoegen op een mooi lijstje. Het resultaat is op zijn zachtst gezegd divers, maar vooral erg lekkere mixtape geworden. Van dub tot gestoorde garage en synthpioniers. Enjoy en gaat dat volgende week allemaal zien in Katwijk aan Zee!

 

 

Butthole Surfers – Fast
“Gestoordste band ooit. In de jaren tachtig speelde de band een show in Rotterdam. Het gordijn ging open en de zanger stond op een ladder in z’n ondergoed, gewikkeld in wc-papier. Zijn haar was volgehangen met wasknijpers en in zijn handen zat wat verborgen. Na de intro bleek dat hij een varkenshart gevuld met bloed vast had. Deze liet hij stijlvol ontploffen over de voorste rij mensen, waarna hij er bebloed en al achteraan sprong. De eerste vier albums die de band gemaakt heeft zijn briljant en met niets te vergelijken. Ga er voor zitten, want als je dit geluisterd hebt wil je niks anders meer. Het gekozen nummer is een van de wat makkelijkere nummers van de vierde plaat. Succes ermee.”

Prince Far I – Suru Lere
“Chris (tourmanager, red.) heeft in de bus bijna alleen maar dubplaten liggen van onder andere Lee Perry, King Tubby, Linton Kwesi Johnson en Prince Far I. Doodziek word je ervan. Langgerekte psychedelische nummers met veel galm. Niks voor ons.”

Suicide – Ghost Rider
“Iconisch synthnummer uit 1977. Snoeiharde punk met alleen een synthesizer en een drumcomputer. Misschien wel de oerknal van de hedendaagse dancemuziek. Wreed, hoor.”

Audio Bully’s – We Don’t Care
“Dit is de soundtrack voor als je echt effe stoer gaat doen in de wagen met je zonnebril en je ramen open, onderweg naar het buitenbad.”

Lee Dorsey – Get Out My Life Woman
“Keigoeie funkplaat. Een van de meest gesampelde drums in hip hop. WREED, HÈ?”

The Meters – Cissy Strut
“Deze track blazen we altijd als we ook bontjassen dragen en langzaam door je straat rijden in een ’64 Impala.”

James Brown – The Payback live in Zaïre
“Hier laat James effe zien hoe het moet. Vanaf moment één is er elektriciteit en dat is ook waar het bij hem om draait en wat ons ook heel erg geïnspireerd heeft. Het gaat niet meer zo zeer om het ‘liedje’ maar om energie en hoe je die spanning opbouwt door dingen weg te laten, toe te voegen en de kracht van herhaling. Bietje dansen, Bietje schreeuwen wittewel.”

CAN – Vitamin C
“JAHAAAA, WE HOUDEN VAN GROOVE EN HERHALING.”

The Cramps – Human Fly
“Soundtrack van muh levuh.”

Uranium Club – Who Made the Man
“Energie. Bizar.” (Quote: Arjen van Opstal, 2017. Drummer IDC.)

Drukwerk – Je Loog Tegen Mij
“Niks zo lekker als met een stuk in je broek smartlappen meebrullen terwijl met je hand op de vangrail over de A16 raast.”

 

WEBSITE JVC DE SCHUIT | FACEBOOK-EVENT