New Music

In première: de hypnotiserende animatie-video bij het nieuwe nummer Naked van CIEL


11 september 2017

Bij The Daily Indie volgen we CIEL al een tijdje met veel plezier, zo ging haar eerste video nog bij ons in première in mei. En goed nieuws: haar nieuwe video ziet ook bij ons het levenslicht! Mogen we aan je presenteren: Naked.

We hebben vandaag dus al de nieuwe video Naked, maar daar mogen we ook nog het nieuws aan toevoegen dat de debuut-EP Anxiety van CIEL op vrijdag 19 september uitkomt. Die EP van CIEL-mastermind Michelle Hindriks verschijnt volgende week via Geertruida en Tree Machine Records en vrees niet: want we zullen je daar uiteraard op de hoogte van houden.

Naked
Terug naar de nieuwe single, want de occulte shoegaze zoals we het vorige keer al noemden, komt opnieuw prachtig naar boven borrelen op de kersverse single van CIEL. Naked doet een beetje denken aan Grimes, Poliça en Purity Ring. Vol van in het duister schuimende gitaren, spooky synths en basgitaartjes die in je dode hoek op je af komen kruipen. Tel daar de psychedelische en desoriënterende video bij op, die Hindriks overigens eigenhandig in elkaar heeft gezet, en de ervaring is compleet.

Als je CIEL graag eens live wilt zien, dan is dat de komende tijd geen probleem. De zangeres, die je misschien mogelijk wel herkent als bandlid van Sväva, doet vanaf deze week mee aan de Popronde, waar ze al een mooi rijtje shows heeft staan in onder meer Utrecht, Tilburg, Haarlem, Nijmegen, Eindhoven en Groningen.

De EP Anxiety verschijnt 19 september via Geertruida en Tree Machine Records.