Feature

Eendracht Festival Mixtape: Anemone, nieuwe psychedelische Britpop uit Rotterdam (20 juli)


17 juli 2017

Op donderdag 20 juli host The Daily Indie voor de eerste keer een podium tijdens Eendracht Festival. Welke we vol mochten programmeren? Niets minder dan poppodium Rotown! En nog beter nieuws is er in de vorm van de entree: je loopt in Rotterdam namelijk zo naar binnen, want het is gratis. 

We hebben maar liefst vier nieuwe bands die we aan je voor gaan stellen eind juli, te weten: Jibber Jabber & The Jams, Anemone, Nancy Kleurenblind en SONNDR. Om de bands alvast wat beter te leren, vragen we ze een mixtape in elkaar te draaien met hun invloeden. De eerste in de serie was SONNDR en als tweede hebben we Anemone. Met frontman en liedjessmid Xander van Dijck, die je misschien nog wel kent van de psychedelische folkpoppers The Afterveins.

Eendracht Festival Mixtape
Het is een verdomd lekker mixtapeje geworden van bijna tweeënhalf uur, met daarin onder meer Peter, Bjorn and John, The Brian Jonestown Massacre, Wire, Nouveau Vélo, Space Needle, The Velvet Underground, Sleaford Mods, Hallo Venray, IDLES, zZz, Nick Drake, The Sound en Foals.

Donderdag zie je de band dus live in Rotown tijdens Eendracht Festival. Check hier het Facebook-evenement en meld je aan!